Снимка: Министерство на туризма Турция най-вероятно ще спаси зимния сезон в България.През

...
Снимка: Министерство на туризма Турция най-вероятно ще спаси зимния сезон в България.През
Коментари Харесай

Марияна Николова: Най-голям брой туристи у нас през зимата се очакват от Турция

Снимка: Министерство на туризма 

Турция най-вероятно ще избави зимния сезон в България.

„ През идния зимен сезон максимален брой туристи у нас се чака да дойдат от Турция. Южната ни съседка е предпочитан пазар с първостепенно значение за България и нашето откровено предпочитание е да притеглим вниманието на евентуални сътрудници и вложители в туризма от турска страна ".

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с представителите на турски бизнес и туристически асоциации в Истанбул, където е на двудневно работно посещаване. 

„ Вярвам, че България може да предложи отлични условия за правене на бизнес, да даде нужните насърчителни тласъци и да обезпечи конкурентна реализация на турския отрасъл ”, сподели още тя.

Вицепремиерът разяснява, че рецесията от разразилата се пандемия оказва своя резултат, като броят на туристите от Турция по последни данни за 2020 година е понижен с съвсем 50%. „ Потенциалът за развиване обаче е висок и би трябвало да работим дружно за обновяване на пътуванията сред двете страни ”, разясни тя.

Министър Николова им благодари за икономическия принос, защото с помощта на положителното партньорство стокооборотът сред двете страни възлиза на съвсем 5 милиарда щатски $, написа standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР